วันเสาร์ที่ 13 มีนาคม พ.ศ. 2553

ปูผัดพริกไทยดำ

Rub on transfer foil for cardmaking & craft - metallic oil on water effect
Gold, silver and copper metallic rub on transfer foils for cardmaking & craft
Rub on transfer foil for cardmaking & craft - lemon pearl effect
Foiling kit: Sakura Quickie glue pen with blue rub on foils for cardmaking & craft
Selection of rub on transfer foils for cardmaking & craft - gold, silver and copper
Foiling kit: Sakura Quickie glue pen and 20 metallic rub on foils for cardmaking & craft
Rub on transfer foil for cardmaking & craft - white pearl effect
Pearl effect foil selection pack - 10 rub on transfer foils for cardmaking & craft
Rub on transfer foil for cardmaking & craft - sage green pearl effect
Rub on transfer foil for cardmaking & craft - matt silver effect
Rub on transfer foil for cardmaking & craft - black marble effect
Rub on transfer foil for cardmaking & craft - metallic lilac effect
Step2 The Write Desk
Cool Creations Craft with clay
Selection of 8 silver metallic and holographic rub on transfer foils for cardmaking & craft -
Rub on transfer foil for cardmaking & craft - metallic cornflower blue effect
Silver metallic and holographic selection of rub on transfer foils for cardmaking & craft
Foiling kit: Sakura Quickie glue pen with pearl rub on foils for cardmaking & craft
Selection of ultra fine art glitters - 20 colours
Selection of rub on transfer foils for cardmaking & craft - gold, silver and copper with Tonertex Write & Rub glue pen





ส่วนผสม

  • ปูทะเล 1 ตัว
  • พริกไทยดำ 1 ช้อนชา
  • กระเทียม 1/2 ช้อนชา
  • หอมเล็กสับหยาบ 1/2 ช้อนชา
  • น้ำซุปหรือน้ำเปล่า 1 ถ้วย
  • น้ำตาลทราย 1/2 ช้อนชา
  • น้ำมันหอย 1 ช้อนโต๊ะ
  • ซีอิ้วดำ 1/2 ช้อนชา
  • เม็ดพริกไทยสด 2 ช้อนโต๊ะ
  • แป้งข้าวโพดละลายน้ำเล็กน้อย

วิธีทำ

  1. ดึงกระดองปู ฟองน้ำข้างตัวปูออก ล้างให้สะอาดสับเป็นชิ้นใหญ่ ก้ามปูทุบพอเปลือกแตก นำไปลวกในน้ำเดือด พักไว้
  2. คั่วพริกไทยดำให้หอม นำมาบดหยาบพักไว้
  3. เจียว กระเทียม หอมแดงในน้ำมันจนเหลืองหอม ใส่พริกไทยที่บดไว้ ตามด้วยน้ำมันหอย ผัดให้เข้ากันแล้วค่อยๆ เติมน้ำซุปลงไปจนหมด ใส่น้ำตาลทราย ซีอิ้วดำ และปูที่ลวกไว้ ผัดพอเข้ากัน ใช้ฝาหม้อปิดไว้ ตั้งไฟอ่อนๆ จนเหลือน้ำขลุกขลิก ใส่แป้งข้าวโพดละลายน้ำเพื่อให้รสชาติเกาะติดเนื้อปู ตามด้วยพริกไทยสด ตัดขึ้นรับประทานร้อนๆ

Tips

  • ก้ามปูเมื่อทุบแล้วจะแกะเปลือกออก ชุบไข่ขาวและแป้งสาลีบางๆ ก่อนนำมาผัดจะทำให้กินง่ายขึ้น
  • เมื่อใส่แป้งข้าวโพดละลายน้ำต้องผัดไวๆ เพราะอาจจะติดกระทะได้


นิตยสาร Health & Cuisine


ที่มา


http://variety.teenee.com/foodforbrain/24768.html

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น